ECLIPSE I MAI
Gudolv Gudvolden elsker litteratur og arbeider med oversettelser av europeiske klassikere. Men det er ikke dette han lever av. Han er leiemorder og drar nå ut på sitt 8. oppdrag. I Gudolv Gudvoldens fortid skjuler det seg en tragisk historie som etter hvert rulles opp. Den unge matematikklæreren Haydir Temir flytter med sin lille familie til Tyskland etter å ha opplevd grusomheter i sitt hjemland. Heller ikke her blir tilværelsen slik han hadde tenkt seg. Skjebnen til disse to unge mennene styrer mot en dramatisk finale.

ECLIPSE I MAI er Gert Nygårdshaug på sitt beste – underholdende, spennende og viktig.

NØKKELMAKEREN

«Kunne det være slik at tidspunktet nå var kommet da den verden han kjente til, den Tiden han befant seg i, som han forsto og som lot seg måle blant annet med hans femti veggur, kunne slå seg av eller fordufte og bli erstattet med en annen verden, der deler av bevisstheten hans fortsatt hang fast i den opprinnelige verden; men hvilken verden var den opprinnelige?»

Melkior Mussenden og kona Mathilde er trofaste mot sine ritualer, hverdagens så vel som helgens. Men i det siste har herr Mussenden begynt å kjenne en underlig prikking og uro når han forbereder fredagskveldens faste sengekos. Han får slike merkelige syner som ikke stemmer overens med virkeligheten: først av sin kone som overvektig, og senere av at han gir salt til en flokk okser. Samtidig dukker det opp en hemmelighetsfull nøkkelmaker i byen. Nøkkelmakeren er en parallellroman til Nygårdshaugs kritikerroste roman Klokkemakeren. Universet er det samme, menneskene er de samme; bare Tiden er ulik. Eller er den det? Med Nøkkelmakeren tar Nygårdshaug opp igjen den filosofiske tråden fra Klokkemakeren der tidens mysterium står i sentrum.

«Dette er mitt originalmanus. Vær obs på at det kan forekomme små, charmante språk- og trykkfeil, uten at dette har noen betydning for teksten i sin helhet.«

August 2014
Gert Nygårdshaug

KLOKKEMAKEREN

«Har du sett, Melk, hvor er det blitt av kirken? Kirken? undret han og kom bort til vinduet, Jeg kan ikke se tårnet, kan du? hun pekte og kikket forskrekket på ham, Hva i all verden, også herr Mussenden avbrøt seg selv, men fortsatte, Du store, hva kan dette være? tårnet er jo fullstendig forsvunnet, kan kirken ha falt sammen?»

Handlingen utspiller seg i en ikke navngitt by i et ikke navngitt land. Et besynderlig hull dukker opp der kirken har stått og tiden begynner å oppføre seg unormalt.

«Dette er mitt originalmanus. Vær obs på at det kan forekomme små, charmante språk- og trykkfeil, uten at dette har noen betydning for teksten i sin helhet.»

August 2014
Gert Nygårdshaug

PERGAMENTET

Den norske professoren og kryptologoen Linus Lindehage blir funnet myrdet i en leilighet i Oslo samme kveld som han skal holde en forelesning i det prestisjefylte vitenskaps-selskapet The Royal Society i London, hvor han sensasjonelt skal avsløre innholdet i et mystisk pergament fra middelalderen, kjent som Voynich-manuskriptet.
Det er den eksentriske KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen som uforvarende dumper over professorens lik, og han får en sak som etter hvert viser seg å ha uhyggelige forgreninger. Hvem er villig til å begå drap for at innholdet i dette pergamentet ikke skal bli kjent? Og hva handler det om? Etterforskeren og hans team står overfor en nærmest uløselig kriminalgåte som etter hvert topper seg i en svært dramatisk og overraskende slutt. Og tilbake i tid, på 1400-tallet, sitter en munk i et kloster i Italia og skriver..

Her får du den utvidede versjonen med bonusmateriale fra forfatteren, inkl. e-signatur!

«Dette er mitt originalmanus. Vær obs på at det kan forekomme små, charmante språk- og trykkfeil, uten at dette har noen betydning for teksten i sin helhet.»

August 2014
Gert Nygårdshaug

DAGEN DA EVIGHETENS KOBOLTBLÅ ØYE VISTE SEG FOR HERR KUMMER

Hovedpersonen, herr Kummer, er atomfysiker, vinner av Nobelprisen, og sammen med konen glad i kortreist mat. Begge er veldig opptatt av språket til en indianerstamme i Amazonas. Et viktig eksperiment skal gå av stabelen ved forskningssenteret, og herr Kummer er hovedpersonen.

En upublisert novelle fra 1993